Roditeljstvo novog doba: što kada izostanu „upute za upotrebu“?

Udruga Pragma u ciklusu besplatnih radionica „Roditeljstvo novog doba: što kada izostanu „upute za upotrebu“?“ u okviru programa „Podrška obitelji u zajednici“* pruža psihosocijalnu potporu obiteljima koji trebaju stručnu podršku u zaštiti i promociji mentalnog zdravlja, poticanju većeg uključivanja očeva u emocionalni razvoj djeteta te stvaranju privrženosti u obitelji.

Radionice se održavaju kroz pet termina po dva školska sata, uživo i online. Uživo 11. 2. u Osnovnoj školi Bol na Braču s temom poticanja prosocijalnog ponašanja i nenasilnog rješavanja sukoba i 21. 2. u Knjižnici Savica u Zagrebu (predavačice: Mirjana Soljačić, mag. psihologije i Marija Granić, mag. psihologije), s temom poticanja altruizma i empatije u obitelji i zajednici. Online predavanja se provode u terminima:

  • 28. 2. od 18 do 19,30 sati: „Kako nas mediji mame? Pazite na što kliknete!“. Predavač: izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj, Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu.
  • 7. 3. od 18 do 19,30 sati: „Digitalni mediji i komunikacija u obitelji“. Predavač: prof. dr. sc. Danijel Labaš, Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu.
  • 14. 3. od 18 do 19,30 sati: „Kada nas djeca izbace iz takta – metode odgoja kao alternativa vikanju, kažnjavanju i ‘natezanju’ s djecom“ i „Opasnosti virtualnog svijeta kod djece i mladih – savjeti roditeljima“. Predavači: Jelena Adamlje, mag. socijalne pedagogije i Nedjeljko Marković, dipl. soc. radnik, Pragma.

Potvrde Pragme o održanim predavanjima možete preuzeti ovdje:

Aktivnosti Programa provode se uz financijsku potporu Ministarstva zdravstva i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj objave u isključivoj je odgovornosti Udruge i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Ministarstva zdravstva ili Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Partneri u Programu su Grad Zagreb, Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu i Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež.