Pragma je izdala edukacijski priručnik “Ne ovisi ni o čemu” koji se koristi kao interni dokument za pripremu predavanja i radionica u projektu “POMAK”.

Uz brojne činjenice i statistike, u publikaciji se daju najnoviji podaci europskih istraživanja među mladima te zakonska regulativa u Hrvatskoj, kao i europske i hrvatske strategije suzbijanja konzumacije koje su usmjerene zaštiti djece i mladih.

Izuzetno nam je drago što smo projektom „POMAK“ koji se provodi već niz godina, a ove godine uz potporu Ministarstva zdravstva*, uspjeli u središte staviti adolescente koji žive u kritičnom dobu za konzumaciju alkohola i droga i koji trebaju povećanu pozornost stručnjaka, bilo da je riječ o stručnjacima u sustavu obrazovanja, odgoja, socijalne skrbi ili zdravstva“, istaknuo je voditelj projekta Nedjeljko Marković.

Također, unutar publikacije se nalazi i kutak za roditelje, a poseban dio je posvećen utjecaju marketinške industrije na djecu kroz TV oglašavanje, analizira se negativan utjecaj reklama na djecu, analiziraju se propisi o oglašavanju te utjecaj marketinške industrije u oglašavanju alkoholnih proizvoda.

Više o samoj publikaciji možete pročitati u našim objavama na društvenim mrežama te na web stranici Pragme kroz izvješća s edukacija iz osnovnih i srednjih škola.  

Projekt „Pomak“ udruge Pragma provodi se uz potporu Ministarstva zdravstva (Klasa: 230-02/17-01/05, Urbroj: 534-03-3-1/5-17-02). Ministarstvo zdravstva ne odgovora za sadržaj objave, već je to isključiva odgovornost Udruge.