Nagrada “Živim snove”

Pragma je 25. studenog 2016. pozvala novinare za prijavu radova za dodjelu “Godišnje nagrade za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja” u tri kategorije: za najbolji tiskani/online, radijski i televizijski prilog. Prijave radova su trajale do 16. siječnja 2017. te je pristiglo 25 radova.

Moto ovogodišnje Nagrade „Živim snove“ povezan je sa školskim kalendarom kojeg je Pragma tiskala, a koji je usmjeren promoviranju poduzetnosti, kreativnosti i proaktivnosti među djecom i mladima.

Sve obrazovne ustanove će imati mogućnost sudjelovati u odabiru radova, prema načelu „jedna ustanova – jedan glas“, do 20. ožujka 2017. kada će biti organizirana svečana dodjela Nagrade.

Na mrežnoj stranici Pragme (https://www.udruga-pragma.hr/obrazovanje-i-mediji) dostupni su svi novinarski radovi za ovogodišnju Nagradu, kao i Smjernice za provedbu glasovanja.

Zajedno možemo podići vidljivost obrazovnih tema u hrvatskom društvu – pošaljite nam priče iz svojih škola, ustanova (priča je ono što se pamti!) koje možemo objaviti na društvenim mrežama i mrežnim stranicama; objavite na svojim mrežnim stranicama i društvenim mrežama informacije o Nagradi, a možete i ugraditi link (www.udruga-pragma.hr) na jpg banner dostupan na https://www.udruga-pragma.hr/obrazovanje-i-mediji. Zajedno pričajmo dobru priču o hrvatskom obrazovanju, ove godine posvećenu poduzetništvu, inovacijama i kreativnosti hrvatskih škola, učenika, nastavnika i svih kojima je obrazovanje na prvom mjestu!

Dodjela Nagrade se provodi uz pokroviteljstvo i potporu Grada Zagreba (Klasa: 550-01/16-01/359), suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja (Klasa: 007-02/16-03/00096) i pozitivno stručno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje (Klasa: 008-02/16-01/0052), te partnerstvo Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu.

Televizijski prilozi-page-001 Radijski prilozi-page-001 Tiskani-page-001