Nadarenost i samodisciplina su ključevi uspjeha!

U školskom kalendaru “Sanjam”, lipanj je mjesec za aktivno obilježavanje nekoliko važnih datuma: Dan hrvatske diplomacije, Svjetski dan borbe protiv dječjega rada, Dan antifašističke borbe, Dan državnosti, Međunarodni dan borbe protiv zloporabe droga, Svjetski dan izbjeglica…

Svima koji traže svoje mjesto u svijetu, uzori mogu biti i naš Dražen Petrović, kao i Wilma Rudolph, čiji su športski uspjesi nadahnuli mnoge jer “nadarenost bez samodiscipline i truda ostaje samo potencijal”. Pomozimo svima koji traže novi dom i domovinu neka iskoriste sve potencijale koji su im na raspolaganju!

“Dražen Petrović je četiri puta proglašen najboljim košarkašem Europe – nije bio samo talentiran nego je također, kako mnogi ističu, imao osobnost koja je bila ključna za takav uspjeh: ambiciozan, mentalno i fizički snažan, natjecateljskoga duha, znao je stvarati jedinstvo među igračima na terenu i izvan njega te je stalno i uporno radio na sebi i usavršavao svoju tehniku. Već u dobi od 15 godina, trenirao je po nekoliko sati dnevno. Kasnije, dok je trenirao profesionalno, ostajao bi u dvorani mnogo dulje od drugih kako bi uvježbavao svoju vještinu”.

Trenutno je u pripremi novi školski kalendar za školsku godinu 2016./2017., i zato vas molimo da ispunite kratak evaluacijski upitnik o uporabi Kalendara koji je dostupan na: www.goo.gl/forms/4xZSSuPLbi.

Kalendar je temeljen na stvarnoj potrebi za stručnim edukativno – didaktičnim materijalom koji bi poticao djecu i mlade na prakticiranje civilnih vrednota: nenasilja, ljudskih prava, socijalne pravde, zauzetosti za drugoga, a u pripremi Kalendara je korištena popularna i stručna literatura, iskustva iz prakse Pragme i najboljih praksi drugih domaćih i stranih organizacija. Kalendar je besplatan za učenike kako bi se ostvario jednak pristup obrazovanju za sve učenike u Hrvatskoj, a tiskan je uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva socijalne politike i mladih i Grada Zagreba.