Kako odgajati srcem?

Kako očuvati svoj mir unatoč brojnim izazovima roditeljstva? Kako uskladiti sličnosti i razlike u temperamentima? Kako osmisliti aktivnosti za kvalitetno provođenje vremena s djecom? Kako razumijevanjem emocionalnog razvoja djeteta jačate povezanost s djetetom? A kako vam u svemu tome može pomoći i glazba?

Unutar ciklusa besplatnih online radionica „Kako odgajati srcem?“ kojega organizira udruga Pragma u okviru programa „Podrška obitelji u zajednici“, odgovore na ova pitanja, i druga koja će sami ponuditi sudionici edukacija – roditelji i stručnjaci – pružit će zaposlenici Pragme.

Radionice se održavaju četvrtkom (po dvije radionice u terminima: 4. 2., 11. 2., 18. 2., 25. 2. i 4. 3.) od 18:00 do 19:30 sati putem ZOOM platforme.

Radionice 4. 2. 2021.: Ti i ja, temperamenta dva

Radionice “Ti i ja – temperamenta dva” vodila je Adrijana Hadžić, mag. socijalnog rada, a na kojoj je sudjelovala 601 osoba.

Kroz evaluaciju roditelja, vidljivo je da im je radionica bila zanimljiva i korisna te im se svidjelo što su izneseni konkretni primjeri kako uskladiti odgojne metode s temperamentom djeteta, kako uskladiti razlike u temperamentu roditelja i djeteta te kako se nositi sa burnim reakcijama djeteta. Roditelji koji su sudjelovali na radionici to su potvrdili svojim izjavama o korisnosti radionice:
“Da mogu prilagoditi svoje reakcije na neke situacije s djecom”
Omogućio mi je da promijenim svoj odnos prema djeci
Kvalitetni primjeri koji opisuju teoriju i pomažu u praksi
Sad znam zašto neka djeca reagiraju na određeni načinradi lakšeg prepoznavanja potreba djeteta i njihovog temperamenta i postupaka
S obzirom na različite temperamente djece, za svakoga sam saznala neke nove stvari”
Pomogla mi je zbog mojeg djeteta koje vrlo često burno reagira

Radionice 11. 2. 2021.: Darovitost djece

Radionice 18. 2. 2021.: Kvalitetno vrijeme s djecom

Radionice 25. 2. 2021.: Sve boje mojih emocija

Radionice 4. 3. 2021.: Glazbeno djetinjstvo

Aktivnosti programa „Podrška obitelji u zajednici“ provode se uz potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Ministarstva zdravstva. Sadržaj radionica/materijala u isključivoj je odgovornosti Udruge i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz Ministarstava.