Zagrebačka Retro(per)spektiva

Udruga Pragma, Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i Dom za starije „Park“ su u četvrtak 24. travnja 2013. godine, u prostorima ZgForuma – Gajeva 27, promovirali publikaciju Zagrebačka Retro(per)spektiva.

Publikacija je nastala povodom obilježavanja 2012. – Europske godine aktivnog starenja i solidarnosti među generacijama, a u publikaciji su predstavljene priče i opisana brojna događanja koja su tijekom 2012. godine – posvećene starijim osobama u Zagrebu i cijeloj Europi – organizirali brojni zagrebački domovi za starije, udruge, zaklade, ustanove i vjerske organizacije. U prostoru ZgForuma su, uz promociju publikacije, predstavljeni i radovi nastali u radionicama projekta Morske priče triju organizacija: Udruge “More priča”, Dječjeg doma Zagreb – Podružnica Laduč i Doma za starije Sveti Josip.

Pragma se osobito zahvaljuje svojim stručnim suradnicima Suzani Jedvaj, mag. soc. rada, Nataši Gajski Kovačić, dipl. novinarki, mr.sc. Roberti Brusić te volonterkama Jeleni Posavec i Morani Bing na sudjelovanju u pripremi i promociji publikacije, kao i suradnim organizacijama – Gradu Zagrebu i Domu za starije osobe “Park”.
Preuzmite publikaciju ovdje!