“Radio je ovisnost – o dobroj stvari”

Povodom Svjetskog dana radija (i 15 godina djelovanja udruge Pragma), koji se obilježava u subotu 13. veljače 2021., udruga Pragma je u petak, 12. veljače 2021. od 13 sati organizirala online razgovor s radijskim novinarima i medijskim stručnjacima o radiju s temom „Volim radio“.

U razgovoru smo dotaknuli kako odabiru goste (i što rade kada im se gosti ne pojave u studiju) i kako razgovaraju s “teškim” sugovornicima, pa sve do pogleda prema kolegama koji su im izvor podrške i oslonac u teškim trenutcima (ali i izvor zabave bez koje bi svaka radijska redakcija bila „tiho“ radno okruženje).

O tome je li radio najiskreniji i najtopliji medij (i zašto su uopće poželjeli biti radijski novinari), razgovaramo s novinarima lokalnih i nacionalnih radijskih postaja iz cijele Hrvatske: Ivana Sučić, Hrvatski radio; Snježana Kirinić Grubić, HKR: Ivan Ileković, Alfa radio; Martina Sabađija Buđak, Podravski radio; Jelena Ucović, Zabavni radio; Dominik Janović, Radio Maestral; a medijski stručnjaci prof. dr. sc. Igor Kanižaj, FPZG, i prof. dr. sc. Danijel Labaš, FHS, komentiraju što je njih privuklo u svijet medija, te Denis Vincek iz Osnovne škole Ante Kovačića iz Zlatara koji donosi osobno iskustvo rada u području medijske pismenosti djece i mladih u sustavu obrazovanja.

Bez velikih priprema – onako spontano i veselo, kako to znaju samo radijski novinari.

Voditelj razgovora je Nedjeljko Marković, predsjednik Pragme.