Europski tjedan i Europska 2012. u Varaždinu – stariji u fokusu javne politike

VZ_2_OKRUGLI_STOL_9-5-2012

U organizaciji Savjeta za europske integracije i Koordinacije za ljudska prava Varaždinske županije, a povodom obilježavanja Europskog tjedna i Europske godine aktivnog starenja i solidarnosti između generacija, u Županijskoj palači u Varaždinu je 9. svibnja 2012. godine održan okrugli stol: „Aktivno starenje i solidarnost među generacijama“.

Predsjednica Koordinacije za ljudska prava i moderatorica Skupa prof.dr.sc. Vesna Dušak je naglasila da se okruglim stolom podiže svijest o vrijednosti aktivnog starenja, promoviraju se politike aktivnog starenja te prezentiraju iskustva za poticanje aktivnog starenja i solidarnosti između generacija.

Sudionici okruglog stola – istaknuti stručnjaci socijalne i zdravstvene skrbi, pružatelji usluga za starije i nositelji lokalnih politika, osvrnuli su se na pitanja međugeneracijske solidarnosti s aspekta programa izvaninstitucionalne skrbi o starijima; pravnim okvirima skrbi za starije; iskustvima Varaždinske županije u skrbi za starije; aktivnostima u zemljama Europske unije, posebno iz perspektive javnih politika; kao i volonterstvom u programima međugeneracijske solidarnosti.

V.d. pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije Varaždinske županije Larisa Križan je upoznala predstavnike Pragme i pomoćnicu pročelnice Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba mr. Romanu Galić s aktivnostima Županije te posebno istaknula pozitivna iskustva Varaždinske župnije u korištenju sredstava iz fondova Europske unije.

VZ_2_OKRUGLI_STOL_9-5-2012VZ_OKRUGLI_STOL_9-5-2012fotografija2