Mjesec borbe protiv ovisnosti

Mjesec borbe protiv ovisnosti svake se godine obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca, a cilj obilježavanja je upozoriti cjelokupnu javnost – osobito roditelje i stručnjake koji rade s djecom i mladima – na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti.

Udruga Pragma, uz predavanja, radionice, izradu stručnog video, audio i tiskanog materijala, u programu “Pomak” koji se provodi od 2008., svake godine školama i učeničkim domovima predlaže da u svojim ustanovama provedu i Kviz znanja o ovisnostima, a kojeg je moguće provesti unutar 2 – 3 školska sata, odnosno kao izvannastavnu aktivnost u području prevencije i suzbijanja ovisnosti. Uz Kviz, nastavnici/stručni suradnici, mogu koristiti i Listu za upisivanje odgovora te listu točnih odgovora.

Diljem Hrvatske brojne organizacije i ustanove organiziraju događanja povodom Mjeseca, istražite što vam je zanimljivo i odgovara potrebama vaše ustanove/škole, poput: https://www.hzjz.hr/dogadaj/mjesec-borbe-protiv-ovisnosti-3.