Ideja + vještina za mlade, buduće poduzetnike!

Jelena Adamlje, Katarina Jelić i Katarina Holtzapple su 30. svibnja 2016. godine posjetili zagrebačku Obrtničku školu za osobne usluge kako bi učenicima ove srednje škole održali radionicu na temu „Poduzetnost i poduzetništvo – od ideje do realizacije“. Na radionici je i poduzetnica Snježana Jantolek Vekić učenicima podijelila vlastito iskustvo pokretanja obrta te naglasila kako „okolnosti nikada neće biti idealne, ali u svemu treba prepoznati priliku. Uz puno truda i ponešto hrabrosti isplati se (pokušati) ostvariti svoje snove“.

Cilj radionice je bio potaknuti učenike na prepoznavanje i razvoj vlastitih sposobnosti, znanja i vještina kojima bi razvili poduzetničke ideje, pružiti primjer roditelja – poduzetnika koji se odvažio na poduzetnički pothvat te ih ohrabriti da usprkos teškoćama, preprekama i strahovima, ustraju na poduzetničkom razmišljanju i kreiranju poslovne budućnosti.

Voditelji radionice su istaknuli kako je u razvoju kreativnog razmišljanja važno stalno poticati mlade na pomaganja drugima koje pridonosi izgradnji karaktera, stjecanju radnog iskustva i radnih navika. Volontiranje može biti izrazito korisno jer pruža mladoj osobi priliku da isproba različite mogućnosti zaposlenja, testira svoje sposobnosti komunikacije, organizacije i suradnje, dok u isto vrijeme pruža novu, širu perspektivu svijeta i vrijednosti.

Nadamo se da se među sudionicima kriju neki od budućih poduzetnika, čijem uspjehu tek trebamo posvjedočiti…

Aktivnosti se provode u partnerstvu s Obrtničkom školom za osobne usluge u Zagrebu, a u okviru financijske potpore Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Grada Zagreba kojima zahvaljujemo na potpori!