16. 05. 2008.

Priopćenje za javnost, 16. svibnja 2008. godine

Participacija građana – priopćenje povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji

Udruga PRAGMA u suradnji sa Gradom Zagrebom i sa financijskom potporom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, održava okrugli stol s temom „Participacija građana u promicanju zdravih stilova življenja“ u ponedjeljak, 19. svibnja 2008. godine od 10 sati u prostorima Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27.

Sudjelovanje građana u javnozdravstvenim kampanjama je od presudne važnosti za postizanje učinkovitosti tih akcija. Na okruglom stolu, uvodničari će objasniti zakonsko uređenje i važnost nacionalnog planiranja (posebno naglašavajući nužnost lokalnog planiranja i participacije građana), dati primjere javnozdravstvenih akcija te objasniti ulogu zdravstvenih i nezdravstvenih radnika u tom procesu.

Uvodničari na okruglom stolu su:

• Andrea Grgić, Pravni fakultet u Zagrebu
  • Mirela Šentija Knežević, Grad Zagreb, Ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje
  • Bojan Lalić, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva
  • Nedjeljko Marković, PRAGMA

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane na sudjelovanje na okruglom stolu kako bismo zajednički definirali opseg i kvalitetu participacije građana u akcijama te raspravili razloge njihovog sudjelovanja/nesudjelovanja, kao i moguće načine mobiliziranja građana.

Stela Fišer, dipl. soc. radnica
predsjednica