Vaša djeca će mijenjati Hrvatsku!

Predavanjem Pragme o poduzetništvu za roditelje učenika Obrtničke škole za osobne usluge u Zagrebu 28. travnja 2016. godine smo nastavili promicati kreativnost kod roditelja mladih: na koji način roditelji trebaju djecu poticati i ohrabrivati na poduzetništvo, zašto razvijati poduzetnički duh kod mladih i kako s ideje preći na konkretno djelovanje, bez obzira na brojne prepreke – glavne su teme projekta Pragme koji je usmjeren jačanju pozitivne poduzetničke klime unutar obrazovanja.

Roditelji mogu biti velika financijska, stručna ili moralna podrška mladima u pokretanju tvrtke, a poduzetnički duh može pomoći i u demografskoj revitalizaciji Hrvatske:

Roditelji učenika, među kojima su bili i roditelji koji su i sami poduzetnici, iznijeli su niz problema s kojima se susreću u svojim tvrtkama, okruženju te su upozorili na društveni pesimizam koji ne prati poduzetničke aspiracije.

Glavna gošća – izlagateljica je bila mr. sc. Anny Brusić, direktorica Udruge malih i srednjih poduzetnika Hrvatske udruge poslodavaca, a u raspravi je sudjelovala i Jasminka Martinović, direktorica Udruge poslodavaca u obrazovanju Hrvatske udruge poslodavaca.

Projekt “Ideja + vještina” se provodi uz partnerstvo Obrtničke škole za osobne usluge u Zagrebu i Osnovne škole Sesvetska Sopnica, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Zahvaljujemo Obrtničkoj školi na velikoj suradnji i brizi za budućnost njihovih učenika!