Primjena Kalendara u Senju

SAM 4793

Učenici Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića Senj obilježili su 17. listopad – Međunarodni dan borbe protiv siromaštva – provodeći radionicu prema smjernicama iz Školskog kalendara: „Godina za akciju!“. Učenici 7.a razreda, pod vodstvom pedagoginje škole Karmen Boras, prof., poslali su nam nekoliko plakata koji na jednostavan i iskren način govore kako djeca doživljaju svoju zajednicu, prijatelje i one koji su potrebi. Također, učenici su obilježili i 13. studeni – Svjetski dan ljubaznosti.

SAM 4793SAM 4803SAM 4796

Izdvajamo što su učenici napisali o ljubaznosti:
– Ljubaznost je elementarno svojstvo kulturnog čovjeka da cijeni i poštuje tuđa djela i da uoči vrijednost stvari koja postoje u našem srcu, a opet shvatiš da se neka ne poštuju.
– Ako sam ljubazan, mogu očekivati oprost i poštovanje od drugoga Ljubaznost se sastoji od puno malih stvari. (Oliver)
– Ljubaznost je najvažnija i najljepša stvar za promijeniti svijet. Trebamo biti ljubazni prema svima. Moramo pomoći svima kojima je pomoć potrebna. Uvažavati misli svih ljudi i biti pristojni. Ako smo ljubazni prema drugima, također će i drugi biti ljubazni prema nama. Ako smo ljubazni, na neki način hranimo svoje srce s ljubavi i dobrotom.
– Svi ljudi, bez obzira na rasu, vjersko opredjeljenje ili izgled,moraju biti poštivani i zaslužuju dobrotu i toplinu.
– Za mene je ljubaznost kada nekoga poštujem (npr. Ako nekome treba topli zagrljaj ja bih ga zagrlila). Ljubaznost je predivna riječ koja se veže uz pomaganje, ljubav i poštivanje. Naravno, ljubaznost se ne može kupiti novcem, ali ona vrijedi puno više od novca. Ljubaznost je kao životna poruka koja nas vodi kroz život.
– Za mene ljubaznost znači uvažavati tuđa razmišljanja, želje, potrebe, ali u određenoj mjeri.
– Ako smo ljubazni možemo se osjećati zadovoljno, sretno, ispunjeno i time uspijevati u svom i tuđem odrastanju!
– Ljubaznost ne znači samo pomagati, to je i poticanje drugih na bolji odnos između nas!