“Prevencija ranog napuštanja školovanja – izazov za obrazovnu politiku”

Predsjednik Pragme Nedjeljko Marković i Jelena Adamlje, voditeljica Savjetovališta su 25. i 26. veljače 2016. godine u Osijeku održali predavanje za Vijeće nastavnika Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića u kojem su naglasili važnost emocionalnog i medijskog opismenjavanja mladih kao zaštitnog čimbenika.

jelena i neno u osijeku na konferenciji i predavanjima

Također, predstavnici Pragme su održali i izlaganje na VI. znanstveno – stručnom skupu “Osnaživanje potencijala za preventivne aktivnosti u zajednici” kojeg je organizirao Filozofski fakultet Sveučilišta u Osijeku, s temom: “Prevencija ranog napuštanja školovanja – izazov za obrazovnu politiku”.

“Prevencija je budućnost, a obzirom da je primjenjiva kroz čitav životni vijek, njenu vrijednost i potencijal prepoznala je ne samo psihologija, već i druge discipline i djelatnosti. Samim time, ova tema Skupa otvara vrata kako znanstvenoj, tako i stručnoj zajednici” (doc. dr. sc. Ana Kurtović, predsjednica Programsko – organizacijskog odbora)