Pragma predstavila novi, peti po redu, školski kalendar „Nastavi dobru priču!“

U zagrebačkom kinu Europa, danas, 11.  listopada 2017. g. udruga Pragma predstavila je svoju novu publikaciju školski kalendarNastavi dobru priču!

Pragmin školski kalendar, peti po redu, svojevrsni je priručnik za nastavnike i stručne službe u školama i učeničkim domovima u kojemu se za svaki mjesec u školskoj godini predlažu teme i vježbe kojima se na jednostavan, kreativan i inovativan način jačaju emocionalne vještine učenika, djece i mladih, potiče se i njihova medijska pismenost, poduzetničko razmišljanje, zdrav način života, demokracija  i tolerancija. Teme su to koje često ne nalaze dovoljno mjesta u nastavnom planu i programu i kojima se uobičajeno više posvećuju odrasli nego djeca i mladi u osnovnim i srednjim školama. Stoga su ih autori iz Pragme nastojali približiti mladima kroz jednostavno gradivo, koje ne predstavlja novu školsku obavezu ili još jednu domaću zadaću.

Nastavi dobru priču!“, uz plakat koji se može postaviti na zid učionice i koji služi kao svojevrsni portfolio, mapa razrednih uradaka za pojedini mjesec, Pragma je već dostavila svim odgojno – obrazovnim ustanovama u Hrvatskoj.

Izrada kalendara omogućena je zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva zdravstva i Grada Zagreba, te je stoga besplatna za sve odgojno – obrazovne ustanove u Hrvatskoj.

Uz predstavljanje školskog kalendara organizirana je i javna rasprava o važnosti cjeloživotnog učenja i zaštiti mentalnog zdravlja mladih u kojoj su sudjelovali stručnjaci iz područja odgoja i obrazovanja, visokog obrazovanja, ljudskih prava, zdravstva, socijalne skrbi i medija.

Kontakti:
Nedjeljko Marković, 098 175 9390, markovic@udruga-pragma.hr;
Jelena Adamlje, 095 7789 955, adamlje@udruga-pragma.hr.

 

DSC_0333 DSC_0348 DSC_0357