Osvijesti, osvijetli!

Publikacija “Osvijesti, osvijetli” obuhvaća poglavlja koja nas uvode u projekt SIMS i daje informacije o nositelju projekta: Centru za razvoj mladih te partneru, udruzi Pragma. Dalje su pojašnjene edukacije koje su provedene unutar “Novinarske akademije”, kao i neka specifična područja rada unutar projekta – novinarskom pisanju temeljem istraživanja o mladima na tržištu rada i nezaposlenosti mladih koji čine fokus publikacije, kao i teme o životu Romkinja, ovisnostima kod mladih, problemu ADHD-a kod djevojčica i djevojaka. Također, publikacija obrađuje i probleme studenata s invaliditetom i neke probleme povezane s mentalnim zdravlje, poput anksioznosti i depresija koje utječu na potragu za poslom.

Urednica publikacije je Iris Delić, stručni suradnici i autori teorijsko-znanstvenog dijela su bili Nedjeljko Marković, Marija Granić, Mirjana Soljačić i Adrijana Hadžić, te novinari Zdravka Jukić, Tina Lukež, Anđela Parmać, Ante Milković i Milica Lipovac

Publikacija je nastala u sklopu projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr koji udruga Centar za razvoj mladih provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Centra za razvoj mladih, a ove objave isključiva je odgovornost Pragme.