Održivi razvoj i cjeloživotno učenje

U Varaždinu je 29. ožujka, na simpoziju socijalnih radnika, Nedjeljko Markovic, predsjednik Pragme, održao uvodno predavanje o održivom razvoju i cjeloživotnom učenju.

“Održivi razvoj razmatra ekonomske, socijalne i okolišne aspekte razvoja društva, on govori o budućnosti naše zemlje – te tri linije čine okosnicu održive Hrvatske. Od 15 načela održivosti Hrvatske, njih 10 su socijalne naravi što govori o važnosti kvalitetnog socijalnog razvoja Hrvatske”, istaknuo je Marković i naveo nekoliko primjera gdje se socijalni radnici mogu uključiti kako bi se ostvarila održiva Hrvatska. “Pitanje mirovinskog sustava i njegove održivosti, iseljavanja mladih iz Slavonije i dugoročne posljedice tih migracija, povezanost poljoprivredne politike sa socijalnim razvojem, onečišćenje zraka i zdravstveni status građana – samo su neki primjeri gdje je važno izaći iz uskih okvira pojedinačnih interesa te je potrebno razmišljati dugoročno i sveobuhvatno”, istaknuo je Marković na skupu i pozvao socijalne radnike na daljnje ulaganje u cjeloživotno učenje kako bi odgovorili na sve izazove koji su ispred njih.

Zahvaljujemo organizatorima – Udruzi socijalnih radnika Varaždinske županije i i njihovim partnerima na pozivu za održavanje uvodnog predavanja i izvrsno organiziranom i posjećenom simpoziju.

Foto: eVaraždin/Dominik Sever (bit.ly/2GUxg71)

vz29-3-2018