Obrazovanjem za socijalnu državu

Uz suradnju Varaždinske županije – Koordinacije za ljudska prava i udruge Pragma održan je 25. studenog 2015. godine u Varaždinu skup o nejednakostima u Hrvatskoj i 2015. – Europskoj godini razvoja. Na skupu su sudjelovali predsjednik Pragme Nedjeljko Marković i voditeljica savjetovališta Pragme Jelena Adamlje, a istaknuta je važnost ulaganja u cjeloživotno obrazovanje kao mjeru borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, osobito mladih ljudi.

“…što je obrazovanje duže i kvalitetnije, manja je socijalna isključenost pojedinca, veća je mogućnost integracije u društvo te mogućnost pronalaska posla. Obrazovanje je socijalna dobrobit te je stoga od izuzetne važnosti da svi pojedinci imaju jednake mogućnosti za obrazovanje” istaknuo je predsjednik Pragme Nedjeljko Marković.

Na skupu su sudjelovali i predstavnici brojnih ustanova, udruga, sindikata te drugi socijalni partneri Varaždinske županije koji su usmjereni borbi protiv siromaštva, kreiranju dobrih radnih mjesta i stvaranju pozitivne društvene klime.

Više o događaju pročitajte na stranicama Varaždinske županije, E-Varaždinu, Radio Megatonu, Varaždinskim vijestima.

Predstavnici Pragme su sudjelovali na skupu zahvaljujući potpori Grada Zagreba.