“Nova šansa” – novi trogodišnji program Pragme

U Pragmi je 17. studenoga 2015. godine održan uvodni sastanak partnera na trogodišnjem programu “Nova šansa” koji se provodi uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih, usmjerenog radu s mladima koji nisu u sustavu obrazovanja i osposobljavanja te koji nisu zaposleni (tzv. NEET populacija).

17-11-2015_2 17-11-2015_1

Pragma program “Nova šansa” provodi uz partnerstvo Centra za socijalnu skrb Zagreb, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Regionalnog ureda Zagreb i Strojarsko tehničke škole Fausta Vrančića te suradnju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Krapina. Nizom usklađenih preventivnih, intervencijskih i kompenzacijskih mjera (individualno savjetovanje, mentorski rad, grupna podrška, vršnjačko motiviranje, stručni skupovi, edukacije, radionice, rad s medijima), uz suradnju s ključnim dionicima u lokalnoj zajednici, program „Nova šansa“ osnažuje mlade da ustraju u obrazovanju, osposobljavanju i zaposlenju te istražuje i provodi primjere dobre prakse rada s NEET-populacijom.

U programu je osigurano uključivanje roditelja i stručnjaka kako bi mreža podrške mladima bila cjelovita i dugoročno usmjerena pozitivnim ishodima – izlasku iz NEET statusa i ulazak u svijet rada, osposobljavanja ili obrazovanja.