“Nastavi dobru priču!” – dodjela Godišnje nagrade

Poziv na prijavu radova za dodjelu „Godišnje nagrade za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja“ do 31. 12. 2017. g.

Pragma poziva novinare radijskih, televizijski i tiskanih (online) medija da do 31. 12. 2017. g. prijave po jedan rad za dodjelu, pete godine zaredom, „Godišnje nagrade za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja“.

Prihvatljivi su radovi objavljeni između 1. 9. 2016. i 31. 8. 2017. g. Pravila i prijavni obrazac su dostupni OVDJE. Pristigle radove zajedno ocjenjuju učenici, nastavnici, stručni suradnici i roditelji odgojno – obrazovnih ustanova po principu „jedna ustanova – jedan glas“. Svečana dodjela Nagrade, koja se sastoji od novčane nagrade od 2.500 kuna po kategoriji i plakete, u ožujku je 2018. g.

Tema ovogodišnje Nagrade „Nastavi dobru priču!“ povezana je s istoimenim školskim kalendarom kojeg je Pragma tiskala (dostupan na https://www.udruga-pragma.hr/wp-content/uploads/2015/10/Pragma_kalendar_stranice.pdf).

Osobito potičemo novinare za prijavu radova koji su usmjereni na vještine empatije, aktivnog slušanja, etičnog i prosocijalnog ponašanja i suradnje. Primjeri ovih vještina su opisani na stranicama 30 – 33 publikacije „Nastavi dobru priču!“. Novinare pozivamo da prijavljuju radove koji doprinose razvoju ovih vrijednosti u obrazovnom sustavu.

Pragma Nagradom želi podržati rad novinara koji promiču vrijednost obrazovanja i koji svojim izvještavanjem doprinose kvalitetnijoj informiranosti građana o obrazovanju. Projekt je do sada proveden na području cijele RH, a doprinio je provedbi građanskog odgoja u školama.

Nagrada se provodi uz potporu Grada Zagreba.
Kontakti:
Jelena Adamlje, mag. soc. ped., 095 7789955, adamlje@udruga-pragma.hr.
Nedjeljko Marković, dipl. soc. radnik, 098 1759390, markovic@udruga-pragma.hr
Katarina Jelić, mag. psihologije, 095 7789950, jelic@udruga-pragma.hr.