Naša su srca velika k’o kuća

Od utorka 22. 2. 2022. udruga Pragma organizira ciklus online radionica i predavanja za roditelje unutar programa „Podrška obitelji u zajednici“. Poveznica za prijavu i sudjelovanje: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZMld-CpqDosE9Ue6M_Hav7NOZ5m-kPAeQvJ.

Kroz pet susreta online edukacija „Naša su srca velika k’o kuća“ obuhvatit će se deset odgojnih, psihosocijalnih i medijskih tema koje su oblikovane temeljem preporuka roditelja i stručnjaka, ali i djece i mladih. Istraživanja su potvrdila ono što se oduvijek zna: obitelj je najveća vrednota u Hrvatskoj, a većina građana smatra da su za uspjeh braka i dobrobit obitelji ključni međusobno poštovanje, uvažavanje, razumijevanje, tolerancija, uzajamno obavljanje poslova u kućanstvu, kao i spremnost za raspravljanje o problemima koji se pojavljuju u odnosima među članovima obitelji. O svim tim temama razgovaramo sa stručnjacima iz akademske zajednice i praktičarima iz Pragme i Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu, a sudjelovanje je besplatno u sljedećim terminima:

• 22. 2. 2022. od 18 do 19,30 sati

Što kada se roditelji razvode/rastaju – gdje je najbolji interes djeteta?
Obitelj u medijima – mediji u obitelji. Granice i medijski odgoj te utjecaj medija na obitelj.

• 1. 3. 2022. od 18 do 19,30 sati

Obiteljski rituali i slobodno vrijeme – kako kvalitetno provesti vrijeme, zajedno!
Slobodno vrijeme i mediji: koliko pomažu, a koliko odmažu u obiteljskoj koheziji.

• 8. 3. 2022. od 18 do 19,30 sati

Ovo nije moje dijete! (Otkrivamo zašto padaju socijalne i emocionalne vještine mladih ulaskom u adolescenciju).
Upotreba medijskih sadržaja prema dobi i spolu: koliko su slični, a koliko različiti interesi djece i mladih različitog uzrasta.

• 15. 3. 2022. od 18 do 19,30 sati

Djeca imitiraju svoje roditelje!
Prevencija ovisnosti o medijima kod djece, ali i odraslih!

• 22. 3. 2022. od 18 do 19,30 sati

Znatiželja i socio-emocionalno učenje u obitelji, vrtiću i školi.
Znatiželja i izazovi novih medija u obitelji, vrtiću i školi.

Voditelji edukacije su Marija Granić, mag. psihologije, izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj, Adrijana Hadžić, mag. act. soc., doc. dr. sc. Lana Ciboci Perša i Nedjeljko Marković, dipl. socijalni radnik. Program „Podrška obitelji u zajednici“ provodi se uz financijsku potporu Ministarstva zdravstva i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade te partnerstvo Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu i Doma zdravlja Zagreb – Istok. Sadržaj edukacije i objava je u isključivoj odgovornosti Pragme.