Mentalno zdravlje velikih umjetnika

Na predavanju „Mentalno zdravlje velikih umjetnika“ održanom 11. 10. 2021. godine od 18 do 19 sati putem ZOOM platforme, a unutar programa „Podrška obitelji u zajednici“, sudjelovalo je 387 osoba (od ukupno 613 prijavljenih – registriranih; 63,13 %).

Predavanje je bio koncipirano u dva bloka: u prvom bloku je Nedjeljko Marković, dipl. soc. radnik, obradio temu „politike zaštite mentalnog zdravlja“ s naglaskom globalne probleme povezane s mentalnim zdravljem obitelji i zajednica, a u drugom bloku je Marija Granić, mag. psihologije obradila temu „mentalno zdravlje velikih glazbenika“, s posebnim naglaskom na glazbenike koji su utjecali na glazbenu povijest čovječanstva čije je mentalno zdravlje predmet istraživanja.

Ciljevi predavanja su bili:
a) informirati sudionike o aktualnim politikama zaštite mentalnog zdravlja i globalnim izazovima u upravljanju, financiranju i praćenju politika zaštite mentalnog zdravlja;
b) upoznati sudionike sa specifičnim izazovima mentalnog zdravlja istaknutih pojedinaca i utjecaja tih problema na stvaralaštvo i život pojedinaca;
c) ohrabriti sudionike na promociju mentalnog zdravlja u svojim okruženjima te povećati raspravu o važnosti skrbi za mentalno zdravlje.

Aktivnost je održana unutar programa “Podrška obitelji u zajednici” koja se provodi uz financijsku potporu Ministarstva zdravstva i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj objave i predavanja isključiva je odgovornost Pragme.

Radijske emisije o predavanju: