Konferencija: 50 godina Europske socijalne povelje

Pragma organizira Konferenciju „50 godina Europske socijalne povelje: dostignuća i socijalni izazovi pred Hrvatskom i Europom“, koja će se održati 11. studenog 2011. g. s početkom u 9 sati u Staroj gradskoj vijećnici, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5 u Zagrebu.
Konferencija se organizira povodom 50. obljetnice od otvaranja za potpisivanje Europske socijalne povelje. Organizira se u kontekstu očekivana ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju, sve složenije socijalne i gospodarske situacije u Hrvatskoj i Europi, kao i očekivana pristupanja Hrvatske Revidiranoj europskoj socijalnoj povelji, što Konferenciju čini aktualnom i zanimljivom stručnoj, političkoj, akademskoj i općoj javnosti.
Pokrovitelji Konferencije „50 godina Europske socijalne povelje: dostignuća i socijalni izazovi pred Hrvatskom i Europom“ su predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva. Posebni gost Konferencije je prof.dr.sc. Luis Jimena Quesada, predsjednik Odbora za socijalna prava Vijeća Europe.
Pragma organizira Konferenciju: „50 godina Europske socijalne povelje: dostignuća i socijalni izazovi pred Hrvatskom i Europom“, koja će se održati 11. studenog 2011. g. s početkom u 9 sati u Staroj gradskoj vijećnici, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5 u Zagrebu.
Konferencija se organizira povodom 50. obljetnice od otvaranja za potpisivanje Europske socijalne povelje. Organizira se u kontekstu očekivana ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju, sve složenije socijalne i gospodarske situacije u Hrvatskoj i Europi, kao i očekivana pristupanja Hrvatske Revidiranoj europskoj socijalnoj povelji, što Konferenciju čini aktualnom i zanimljivom stručnoj, političkoj, akademskoj i općoj javnosti. Pragma je prepoznala i europsku dimenziju Konferencije – pročitajte što se sve događa u Europi i zašto je Konferencija nužna i Hrvatskoj, kao i Deklaraciju Odbora ministara u povodu 50. obljetnice Europske socijalne povelje. Deklaracija potvrđuje da Povelja ima glavnu ulogu u jamčenju i promicanju socijalnih prava u Europi te poziva države-članice i relevantna tijela Vijeća Europe da povećaju svoje napore u podizanju svijesti o Povelju na nacionalnoj razini – među pravnicima, akademicima i socijalnim partnerima, kao i informiranju javnosti o njihovim pravima.

Pokrovitelji Konferencije „50 godina Europske socijalne povelje: dostignuća i socijalni izazovi pred Hrvatskom i Europom“ su predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva. Posebni gost Konferencije je prof.dr.sc. Luis Jimena Quesada, predsjednik Odbora za socijalna prava Vijeća Europe. 

O Konferenciji: pozivno pismo program prijavnicu.  
Što je Vijeće Europe i što je Odbor za socijalna prava Vijeća Europe? Čitajte na web stranicama Vijeća Europe.
Što je Europska socijalna povelja (Revidirana)? Pročitajte u Reviji za socijalnu politiku.
Gdje je Hrvatska u Europskoj socijalnoj povelji? Pročitajte u Izvješću Vijeća Europe.
Što su to Periodička izvješća koja Hrvatska šalje Vijeću Europe? Pročitajte u Izvješću Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva RH.
Želi li Hrvatska pristupiti Revidiranoj Europskoj socijalnoj povelji? Pročitajte u Odluci Vlade RH.
Koji su hrvatski stručnjaci u strukturama Vijeća Europe? Pročitajte u dokumentu Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.
Što hrvatski i strani mediji kažu o Europskoj socijalnoj povelji? Pročitajte u Vjesniku, Deutsche Wellu, a posebno izvještaj Jutarnjeg lista 9.3.1999. godine.

Molimo sve zainteresirane da najkasnije do 4.11. pošalju prijavnice putem faksa: 01 7789 951 ili skenirano putem e-maila: pragma@udruga-pragma.hr, a prijave se zaprimaju do popunjenosti zbog ograničenog broja sudionika.