Usklađivanje obiteljskih i radnih uloga

1

U organizaciji Obiteljskog centra Zadarske županije, povodom 15. svibnja – Međunarodnog dana obitelji, u petak 18. svibnja 2012. godine organiziran je stručni skup: „Usklađivanje obiteljskih i radnih uloga“ u prostorijama Multimedijalne dvorane Gradske knjižnice (Stjepana Radića 11b,  Zadar).

Izlagatelji na Skupu su bili pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Zadarske županije Josip Kraljić, ravnatelj Obiteljskog centra Zadarske županije mr.sc. Dario Vučenović, suradnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područne službe Zadar Ivana Dujić, znanstvena novakinja Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu Ivana Dobrotić i predsjednik Pragme Nedjeljko Marković koji je održao predavanje: „Između obrazovanja, rada i obitelji – gdje su mladi?“. Na Skupu, kojeg je moderirala socijalna radnica Obiteljskog centra Zadarske županije mr. Maja Škifić, sudjelovali su ravnatelji obiteljskih centara, ravnatelji centara za socijalnu skrb, stručni suradnici iz škola i vrtića, kao i predstavnici gradskih i županijskih vlasti.

Obilježavanjem Međunarodnog dana obitelji je bila prilika da svi zainteresirani: državne i javne institucije, odgojno-obrazovne ustanove, akademska zajednica, organizacije civilnog društva i mediji pruže potporu obiteljima promicanjem svijesti o pitanjima koja su važna za funkcioniranje obitelji, unapređenjem znanja o socijalnim, ekonomskim i demografskim procesima koji utječu na obitelji, s ciljem boljeg razumijevanja problema i potreba s kojima se obitelji danas suočavaju.
1234