„Ulaganje u obitelj i obrazovanje“

Deveti Dani otvorenih vrata Pragme, 2. i 3. lipnja 2022.

Povodom Dana otvorenih vrata udruge Pragma, koje Pragma organizira devetu godinu zaredom, pozivamo roditelje i stručnjake koji rade s djecom i mladima na dvodnevno edukativno druženje.

Tako će Pragma u četvrtak 2. 6. od 10 do 12 sati organizirati online predavanja: „Ulaganje u obitelj i obrazovanje” gdje je predavač prof.dr.sc. Zdenko Babić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Studijskog centra socijalnog rada; novinarke i urednice Željke Mandić s temom: „Pozitivan utjecaj medija na djecu i obitelji“, te „Kako može Mreža za socio – emocionalno učenje pomoći u povezivanju odgojno-obrazovnih, zdravstvenih i socijalnih organizacija?” koje će održati Nedjeljko Marković, dipl. soc. radnik, predsjednik Pragme.

Online predavanje s temom “More liči, more rane vida”, od 15 do 16,30 sati održat će Mirjana Soljačić, mag. psihologije, koja će usporediti kvalitetu života na otocima i na kopnu.

Prvi dan Dana otvorenih vrata završavamo s online radionicom Marije Granić, mag. psihologije, od 18 do 19,30 sati s temom: „Malci muzikalci“ u kojem će biti obrađena važnost glazbenog odgoja i prijedlozi glazbenih igara za djecu i mlade, a radionica nije dio projektnih aktivnost Pragme.

U petak 3. 6. u Teslinoj 13 u Zagrebu od 9 sati započinje Psihocafé u formi razgovora sa stručnjacima o temama iz područja mentalnog zdravlja, dijeljenje iskustava i preporuka za rad na sebi, te od 12,30 do 15 sati psihološka analiza tekstova popularne glazbe i filmova – kakve nam životne poruke šalje glazbena i filmska industrija?

Isti dan od 16 sati započinje „Walk ‘n’ talk“, šetnja i razgovor kao znanstveno dokazane korisne psihološke tehnike (polazište – Teslina 13, preko Gornjeg grada do gradske fontane pored NSK), a od 19,30 sati organiziramo „Pub kviz“ (Park Kate Šoljić 2 – Elixir bar u Zagrebu).

Obavezne su prijave na radionice: https://forms.gle/b7dhBLPz9naRP3Uv7.

Dani se održavaju uz potporu Grada Zagreba, Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj je u isključivoj odgovornosti Pragme.

Kontakti:
Nedjeljko Marković,markovic@udruga-pragma.hr, 098 1759 390.
Marija Granić, granic@udruga-pragma.hr, 095 7789 950.