Socijalna skrb u Republici Hrvatskoj – aktualno stanje i izazovi

U zagrebačkoj Starogradskoj vijećnici (Ulica sv. Ćirila i Metoda 5) 26. veljače 2013. održana je tribina za stručnjake u sustavu socijalne skrbi s temom “Socijalna skrb u Republici Hrvatskoj – aktualno stanje i izazovi”, a na kojoj je sudjelovalo oko 200 stručnjaka iz cijele Hrvatske.

Uvodničari Skupa su bili prof.dr.sc. Nino Žganec, predsjednik udruge Sociativa Nova s temom „Socijalna skrb RH na prekretnici: obilježja sustava i potrebne promjene”; Nedjeljko Marković, dipl. soc. radnik, predsjednik Pragme s temom „Suradnja javnog i neprofitnog sektora u području socijalne skrbi”; Gordana Stojisavljević, dipl. soc. radnica, Centar za socijalnu skrb Osijek s temom „Sustav socijalne skrbi iz perspektive mladog stručnjaka – mogućnosti za razvoj karijere” i mr. Romana Galić, pomoćnica pročelnice za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba s temom „Mogućnosti i zapreke lokalne i regionalne samouprave u području socijalne skrbi – izazovi za moderan socijalni rad”.

Organizatori tribine – udruge Pragma i Sociativa Nova – su sa stručnjacima iz sustava socijalne skrbi raspravljali o različitim aspektima razvoja socijalne skrbi u RH te problematizirali kako naslijeđene uvjete i probleme tako i očekivane smjerove budućeg razvoja.

Preuzmite zaključke sa Skupa ovdje.
Pogledajte fotografije sa Skupa.

DSC01790DSC01793DSC01796