“Novi” pogled na mlade

U srijedu 21. prosinca 2011. g. održan je u Gradskoj skupštini Grada Zagreba stručni skup: „Novi“ pogled na mlade u zajednici – mladi kao zalog kvalitetnog života sadašnjim i budućim generacijama, s ciljem unaprjeđenja dijaloga i međusobnog povezivanja dionika, s posebnim naglaskom na pozitivnom doprinosu mladih u zajednici.

Na Skupu su istaknuti uvodničari: Nataša Koražija, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Samobor, Alma Rovis Brandić, voditeljica Sekcije socijalnih pedagoga u školstvu Hrvatske udruge socijalnih pedagoga i Marko Mikulić, načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke, izložili aktualne društvene izazove pred mladima iz perspektive sigurnosti u lokalnoj zajednici, korištenja društvenih resursa u području obrazovanja i socijalne skrbi te razvoja Hrvatske kao društva solidarnosti – od mlađih prema starijima i obrnuto. Sudionici su istaknuli važnost koncept „održivog razvoja“ koji stvara preduvjete za gospodarski, društveni, kulturni i ekološki razvoj zajednice.

Skupu su se uvodno obratili gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i zamjenik županice Sisačko-moslavačke županije Andrija Rudić, a održao se uz potporu Grada Zagreba – Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Vladina ureda za ljudska prava i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Skup je završio potpisivanjem partnerskog sporazuma između Zavoda za socijalnu skrb u Krapinsko-zagorskoj županiji i Pragme.
Pročitajte medijsko praćenje skupa, izvještaj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – područne službe Krapina, partnera Pragme u programima za mlade i zapisnik sa Skupa .

gradonacelnik_zamjednk_zupanice_izlagateljiIMG_1867IMG_1868IMG_1869