“Živim život bez nasilja” u OŠ Petra Zrinskog u Zagrebu

skola2

U Osnovnoj školi Petra Zrinskog u Zagrebu predsjednik Pragme Nedjeljko Marković je 21. svibnja 2014. godine održao izlaganje u panel diskusiji u okviru projekta “Živim život bez nasilja” kojeg zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Marković se osvrnuo na brojne socijalne i obrazovne usluge koje pruža Pragme i koje su usmjerene djeci, mladima, roditeljima, stručnjacima i medijima. 

skola2skola1

Na razini Grada Zagreba završna rasprava se odvijala u prostorima OŠ Petra Zrinskog u kojoj je sjedište Županijskog stručnog vijeća za preventivne programe Grada Zagreba. Na Skupu su izlagali stručnjaci iz sustava koji se bave prevencijom nasilja i obrazovanja – Vanda Bazmenjak (Grad Zagreb – Ured za obrazovanje, kulturu i sport), doc.dr.sc. Valentina Kranželić (Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet), Velimir Tišma (Ministarstvo unutarnjih poslova), Terezija Purić (Dom za djecu A.G.Matoš), Đurđica Petran (Centar za socijalnu skrbi Zagreb), Nataša Muždalo (Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta), Ljiljana Tirić-Čihoratić (Spec. školske medicine) i Alma Rovis Brandić (OŠ Petra Zrinskog). 

Na Skupu su sudjelovali i brojni stručnjaci koji se bave prevencijom na razini redovnih osnovnih škola: voditelji školskih preventivnih programa, voditelji županijskih stručnih vijeća ravnatelja, pedagoga, psihologa kao i roditelji učenika 7. razreda s kojima se provodio projekt. Uvodno su učenici OŠ Retkovec održali glazbenu točku uz bubnjeve. 

Moderatorica Skupa je bila voditeljica Županijskog stručnog vijeća za školske preventivne programe Alma Rovis Brandić, a uvodno je sudionike pozdravila i ravnateljica Škole Mirjana Jermol.