Promocija knjige Integrirane socijalne usluge u Europi

PRAGMA je promovirala hrvatski prijevod knjige „Integrirane socijalne usluge u Europi“ prof. Brian Mundaya 26.2.2010. g. u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Aktualnost teme koju obrađuje knjiga su naglasili i uvodničari – prof.dr.sc. Vlade Puljiz i prof.dr.sc. Nino Žganec sa Pravnog fakulteta – Studijskog centra socijalnog rada u Zagrebu. Na predstavljanju su sudjelovali vladini dužnosnici, predstavnici vladinih ureda i ministarstava, članovi udruga te ustanova socijalne i zdravstvene skrbi u Hrvatskoj.
Zahvaljujemo donatorima – Gradu Zagrebu te Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti na podršci.

Zganec-Markovic-Puljiz_promocija_26-2-2010

Helena_Miladic_Dorica_Nikolic_Sandra_Batlak_26-2-2010

U knjizi je navedeno 17 zemalja koje su integrirale ili još pokušavaju integrirati socijalne usluge, a njihovo iskustvo – u vremenu domaćih ograničenih resursa i smanjenja izdavanja za socijalne projekte na nacionalnoj i lokalnoj razini – može nam pomoći u prihvaćanju opravdanosti provedbe integracije usluga kao trajnog doprinosa povećanju kvalitete socijalnih usluga. Knjiga sadrži analizu integriranih socijalnih usluga u europskom kontekstu; modele integriranja socijalnih i zdravstvenih usluga te analizu integriranja socijalnih usluga u Europi. Integracija socijalnih usluga u Hrvatskoj važan je korak u unapređenju socijalnog uključivanja, posebno marginalnih skupina.

PRAGMA je projektom pomoći i povezivanja odgojno-obrazovnog i sustava socijalne skrbi, a zahvaljujući potpori Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Grada Zagreba – Ureda za obrazovanje, kulturu i šport, ovu knjigu prihvatila kao jedan od pokušaja učenja iz dobrih praksi europskih zemalja.

Knjiga namijenjena stručnjacima iz sustava socijalne skrbi, obrazovanja, zdravstva i rada, ali i općoj javnosti te ćemo svakako voditi brigu da dobije svoje mjesto u javnom diskursu u razvoju socijalne politike Hrvatske.

Knjiga će, osim na web stranicama PRAGME, biti dostupna i u knjižnicama i čitaonica diljem Hrvatske.