Prisutni u medijima – prisutni u životima naših obitelji

Svjesni činjenice da je medijsko obrazovanje važno, zaposlenici Pragme su u Osnovnoj škola Matije Gupca u Zagrebu održali dva izlaganje za 40-tak stručnih suradnika, unutar edukacije Županijskog stručnog vijeća za socijalne pedagoge u osnovnim školama.

Tako je Nedjeljko Marković održao izlaganje o nekoliko online rizičnih ponašanja kojima su izložena djeca i mladi i uloge stručnjaka u prevenciji online opasnosti, te je pozvao stručne suradnike na uključivanje u dodjelu Godišnje nagrade za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja.

10. Nagrada je bila usmjerena promociji čitanja što su prepoznale brojne škole – više od 800 učenika je sudjelovalo, zajedno sa 150 stručnih suradnika – u ocjenjivanju novinarskih radova. Mislim da 11. Nagrada može biti dodatan poticaj za uključivanje većeg broja roditelja u ovakve projekte medijskog opismenjavanja“, zaključio je Nedjeljko.

Jelena Adamlje je upoznala stručne suradnike s etičkim i zakonskim aspektima medijskog angažmana stručnih suradnika, te je istaknula poveznicu medijske i socio-emocionalne pismenosti.

Pozivam sve stručne suradnike – socijalne pedagoge na otvorenost za medije te da iskoriste medijski prostor za promociju struke, korisnika – djece, ali i cjelokupnog odgojno-obrazovnog sustava“, istaknula je Jelena.

Edukacije su održane unutar tematske mreže Medijsko obrazovanje je važno.MOV.