Pristiglo devet radova za “Godišnju novinarsku nagradu za obrazovanje”

logo-home

Do 7. siječnja 2014.g. pristiglo je devet radova za “Godišnju novinarsku nagradu za obrazovanje” za koje vjerujemo kako promiču vrijednost obrazovanja u društvu i doprinose kvalitetnijoj informiranosti o obrazovanju: “Stigla je pošta” – Susret dječjih vijeća, Sandra Maričić, HRT – Hrvatski radio; Smotra projekata 2013., Višnja Biti, HRT – Hrvatski radio; Izazovi učiteljskog poziva, Ivana Sučić, HRT – Hrvatski radio; Učenički sabor, Zdravka Giacometti, HRT – Dobro jutro, Hrvatska; Zeleni biser Moslavine, Iva Čaisa, Nezavisna televizija; Školovanju Roma u Međimurju: U školi je sada bolje, ali i dalje ne znamo tko će nam dati posao kada je završimo, Barbara Matejčić, Jutarnji list; Škola prijateljstva, Josipa Pletikosić, Nova TV; Profesor Toni Milun, Martina Bolšec, Nova TV; Rubrika na portalu eMedjimurje.hr – Školski kutak, Nino Kristofić, eMedjimurje.hr – međimurski internet portal. Zahvaljujemo svim novinarima na poslanim radovima kao i školama/domovima koji su se uključili u projekt.
logo-home

Pragma je dostavila i dva dopisa osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima (ravnateljima ustanova te stručnim suradnicima, profesorima i odgajateljima) u kojima smo istaknuli činjenicu da ovakve aktivnosti doprinose većoj vidljivosti obrazovnih programa u Hrvatskoj te stvaranju osjećaja zajedništva različitih dionika u zajednici. Škole i domovi su pozvani da zajednički (profesori, nastavnici, djeca i mladi i roditelji) do ponedjeljka 3. ožujka 2014. g. odaberu jedan rad uz pravilo “jedna ustanova – jedan glas”, a svaka ustanova je dobila jedinstvenu lozinku za pristup modulu za glasovanje na http://pragma.skole.hr. Svaka obrazovna ustanova samostalno odlučuje o sudjelovanju kao i metodama dolaska do „glasa“, npr. putem učeničkih vijeća, volonterskih, novinarskih i dramskih grupa, okruglih stolova i tribina, debata i sl. Nakon završetka odabira, sudionici su pozvani popuniti kratak evaluacijski obrazac u kojem ćemo ispitati potrebu provedbe ovakvog projekta. Dali smo i nekoliko primjera kako doći do „glasa“.

Nagrada se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, tehničku podršku CARNeta i partnerstvo Hrvatskog filmskog saveza. Dodjela Nagrade će biti u ožujku 2014.g. kroz prigodan program unutar Dana hrvatskog jezika (11.-17.3.2014.).