Odolijevanje socijalnom pritisku – utjecaj medija na ponašanje mladih

obrtnicka skola 20-3-2013

Udruga Pragma je 20. ožujka 2013. g. u Obrtničkoj školi za osobne usluge u Zagrebu održala dvije radionice s temom: „Odolijevanje socijalnom pritisku – utjecaj medija na ponašanje mladih“. Radionice su vodile Ivana Sučić, dipl. novinarka i stručni suradnici Pragme – Jelena Mališa, prof. socijalne pedagogije, voditeljica Savjetovališta za mlade i Suzana Jedvaj, mag. socijalnog rada. Cilj radionice je bio ukazati mladima važnost “pravilnog” razumijevanja medijskog sadržaja, osobito kada su u pitanju društveno neprihvatljiva ponašanja (ovisnosti, nasilno ponašanje), a sadržaj radionice je bio usmjeren na oživotvorenje školskog kalendara: “Godina za sjećanja” kojega je Pragma tiskala i koji se koristi u brojnim srednjim školama u Hrvatskoj.
obrtnicka skola 20-3-2013

Podsjećamo, Pragma je početkom školske godine – 5. rujna 2012. g. – predstavila školski kalendar „Godina za sjećanje“, edukativni materijal za rad s mladima u srednjim školama. Edukativni materijal je podijeljen školama te se i Pragma odlučila – uz tisak – i na praktičnu primjenu u odabranima školama, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva socijalne politike i mladih i Grada Zagreba. Školski kalendar: „Godina za sjećanje“ je ocijenjen kao doprinos odgoju za demokraciju i građanski odgoj te kao nadopunu kurikuluma građanskog odgoja i obrazovanja i kurikuluma zdravstvenog odgoja.