Mentori za mlade – dokazana uspješnost u skrbi za mlade

mentori_jelena_bozica

U prostorijama Pragme je 8. svibnja 2012. godine održan sastanak radi rasprave o tijeku mentorskog programa za mlade i evaluacije zadovoljstva mentorica sudjelovanjem u programu. U mentorski program za mlade trenutno je uključeno jedanaest učenika i mentora te je uspostavljena suradnja s četiri srednje škole u Zagrebu i Samoboru.

Na sastanku su sudjelovali, uime udruge Pragma: Nedjeljko Marković, predsjednik, Božica Vukmanović, voditeljica mentorskog programa i Jelena Mališa, prof. socijalne pedagogije, te mentorice: Iva Čuka, Gordana Jakupović, Lucija Jug, Tamara Hruška, Klara Suhodolčan, Monika Tukarić, Iva Tušin i Jelena Zorić.

Mentorice su kao osnovne razloge uključenja u mentorski program za mlade navele nezadovoljstvo sadašnjim stanjem mladih u društvu, želju za individualnim radom s mladima, kao i direktan doprinos promjeni stanja u sustavu obrazovanja i socijalne skrbi. Zaključeno je da će se susreti s mladima nastaviti uz kontinuiranu pomoć i podršku zaposlenika Pragme te da će se više pažnje posvetiti promociji projekta u javnosti. Pragma osobito zahvaljuje mentoricama na pokazanoj volji te volonterskom angažmanu s ciljem pomoći mladima.

Pragma trogodišnjim programom: „Podrška mladima u zajednici – razvoj socijalnih usluga usmjerenih mladima“, putem savjetovališnog i mentorskog rada s mladima u riziku od ispadanja iz sustava obrazovanja na području Zagrebačke, Krapinsko – zagorske, Sisačko – moslavačke županije i Grada Zagreba uz financijsku podupiru Ministarstva socijalne politike i mladih, razvija socijalne usluge za mlade, povećava socijalnu uključenost mladih te jača mrežu suradničkih institucija za rad s mladima u zajednici.
mentori_jelena_bozica