Mediji i novinarstvo – socijalni kapital u službi zajednice

otvaranje 6_konf_vjerodostojnsost_medija

Predstavnici Pragme i partnera – Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu (DKMK) sudjelovali su na 6. konferenciji o vjerodostojnosti medija „Mediji i novinarstvo – socijalni kapital u službi javnosti“ koja se održala u prostorima organizatora Konferencije- Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu od 18. do 21. lipnja 2015. godine.

otvaranje 6_konf_vjerodostojnsost_medija
(foto: Vjerodostojnost medija)

Jelena Mališa je izlagala rad “Emocionalna i medijska pismenost – socijalni kapital mladih u Hrvatskoj” uime autora – Danijela Labaša, Igora Kanižaja, Nedjeljka Markovića, Jelene Mališa. Predstavljeni su rezultati i evaluacija projekta “Opiši me!” kojeg Pragma provodi uz partnerstvo DKMK-a, Škole za primalje i Učeničkog doma Antun Gustav Matoš iz Zagreba, i uz financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

„Naša je glavna pretpostavka kako emocionalna i medijska pismenost postaju temeljni resurs „što ga pojedinac može koristiti za ostvarenje svojih ciljeva“ čime zapravo medijska i emocionalna pismenost postaju neizostavni dio socijalnog kapitala“ istaknula je Mališa u svojem izlaganju.