Informiranje roditelja i rana pomoć djeci – ključ za prevenciju ovisnosti

odbori-izvjesce-droge-FAH-kasap 300

Na poziv Hrvatskog sabora je Jelena Mališa, voditeljica Savjetovališta za mlade udruge Pragme, sudjelovala 11. lipnja 2015. godine na zajedničkoj sjednici Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku i Odbora za europske poslove Hrvatskog sabora s temom zloupotrebe droga. Na sjednici je prikazan komparativni prikaz problematike droga u Hrvatskoj s problematikom droga u Europskoj uniji, a govorilo se i o štetnim posljedicama konzumacije.

odbori-izvjesce-droge-FAH-kasap 300
(foto: Hrvatski sabor).

Udruge Pragma – kontinuirano od 2008. godine – u projektu „Pomak“ organizira niz radionica i predavanja za roditelje, stručnjake i djecu; pruža stručnu pomoć djeci i mladima u riziku od ovisnosti; izrađuje stručne materijale te javno promiče zdrave stilove života u zajednici.

Poseban naglasak Pragma stavlja na informiranje roditelja o ranoj pomoći djeci i važnosti roditeljskog znanja o ovisnostima te na jačanju i uspostavljanju čimbenika zaštite. Ove godine se projekt “Pomak” provodi uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih i uz partnerstvo Centra za socijalnu skrb Zagreb i Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež.