Hrvatska obrtnička komora daje potporu programima usmjerenim mladima u Hrvatskoj

U prostorijama Hrvatske obrtničke komore 8. rujna 2011. godine održan je radni sastanak predstavnika Pragme i Hrvatske obrtničke komore. Predsjednik Pragme Nedjeljko Marković upoznao je glavnu tajnicu HOK-a Miru Čegec i suradnice s programima za mlade koje provodi udruga Pragma te pozvao HOK na suradnju.

Pragma, uz potporu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Grada Zagreba i Vladina ureda za ljudska prava, provodi programe s ciljem razvoja socijalnih usluga usmjerenih mladima koji se, između ostalog, temelje i na savjetovališnom, mentorskom i edukativnom radu s mladima koji u riziku ili su napustili sustav obrazovanja.

Hrvatska obrtnička komora prepoznata je kao važan dionik u zajednici koji kroz promicanje prava i interesa obrtnika i obrtništva u Hrvatskoj promiče vrijednosti rada i poduzetništva, socijalne uključenosti i ljudskih prava. Kao takva, Hrvatska obrtnička komora i njezini članovi, postaju neizostavan pokretač promjena i bitan su suradnik u razvoju mentorskog pristupa mladima koji ispadaju iz sustava obrazovanja čiji je cilj razvoj i prihvaćanje vrijednosti rada i poduzetništva.

Ostale teme sastanka su obuhvaćale razvoj društveno odgovornog obrtništva te specifičnosti poslovanja neprofitnih organizacija s obrtnicima u Hrvatskoj.