Godišnja novinarska nagrada za obrazovanje

logo-home

Udruga Pragma utemeljila je, a Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta pridružilo se inicijativi za dodjelu „Godišnje novinarske nagrade za obrazovanje“. Ova je inicijativa dio projekta „Obrazovanje djece i mladih za demokratsko građanstvo u Hrvatskoj – medijska kultura“, pokrenutog 2012. s ciljem podizanja medijske kulture i opismenjavanja djece i mladih te jačanja demokratskog građanstva u Hrvatskoj. Tehničku podršku inicijativi pružio je CARNet.
Pozivamo novinare da prijave svoje radove iz područja obrazovanja od 19.7. do 15.9.2013. putem web-stranice: www.obrazovanjeimediji.hr

Novinarske radove (tekstove i audio-vizualne priloge objavljene u razdoblju školske 2012./2013. godine, 3.9.2012. – 14.6.2013.) u elektronskom formatu s podacima, potrebno je online prijaviti putem web – stranice: www.obrazovanjeimediji.hr, uz prihvaćanje uvjeta natječaja. Novinarski radovi tematski trebaju obuhvaćati obrazovanje i promicati vrijednost obrazovanja u hrvatskom društvu. Na natječaju mogu sudjelovati novinari tiskanih, elektronskih i online medija u Republici Hrvatskoj.

Dodijelit će se dvije nagrade: prema mišljenju žirija kojeg čine članovi iz civilnog društva, obrazovnih ustanova i akademske zajednice i prema mišljenju obrazovnih ustanova (nastavnici, roditelji, djeca i mladi iz osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u RH). Nagrada u iznosu od 5.000 kn će biti dodijeljena u studenom 2013.
logo-home