Socijalne usluge za mlade – radni sastanak u Samoboru

U Samoboru je 23. rujna 2011.g., u prostorima Gradske vijećnice Grada Samobora, održan radni sastanak partnera i suradnika na programu Podrška mladima u zajednici – razvoj socijalnih usluga usmjerenih mladima. Pragmin trogodišnji program financiran od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, s ciljem razvijanja socijalnih usluga usmjerenih mladima, povećanja socijalne uključenosti mladih te jačanja mreže institucija za rad s mladima, provodi se u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Samobor, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje-Područna služba Krapina, Sisačko-moslavačkom županijom te u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca.

Cilj samoborskog sastanka je međusobno upoznavanje partnera i suradnika, upoznavanje partnera s hodom Programa i budućim aktivnostima, razmatranje načina uključivanja pojedinih partnera u aktivnostima Programa, analiza potencijalnih problema i dogovor o budućoj suradnji.

U uvodnom dijelu nazočio je i pozdravio sudionike sastanka zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Hrvoje Frankić, nakon čega su u stručno-operativni dio sastanka uveli domaćini sastanka, Nataša Koražija, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Samobor i uime organizatora, Nedjeljko Marković, predsjednik Pragme.

O sastanku izvještava Partnerstvo za razvoj. Istaknuto je da su o održavanju sastanka obaviješteni predstavnici Grada Zagreba, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstva zdravstva i socijalne skrb, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Ureda za ljudska prava Vlade RH, s kojima Pragma surađuje u provedbi programa za mlade i koji se sadržajno oslanjanju i na ovaj Program. Dobivena je podrška stručnjaka iz navedenih institucija te se očekuje uključivanje u buduće zajedničke sastanke kako bi se postigla veća koordinacija socijalnih usluga za mlade u Hrvatskoj.

Detaljno je predstavljen Program s posebnim naglaskom na radne pakete i interni komunikacijski plan pojedinih aktivnosti u Programu: mentorskog rada s mladima, savjetovališnog rada i organiziranja humanitarnog rada s mladima s izrečenim posebnim obvezama, s poremećajima u ponašanju ili koji ispadaju iz sustava obrazovanja. Pragma je također predstavila tromjesečno opisno i financijsko izvješće o provedbi Programa.