Tko smo i što radimo?

Nedjeljko
Pragma je udruga osnovana 2. lipnja 2006. godine u Zagrebu.

Osnovana je s ciljem promicanja, razvitka i unaprjeđenja svih aspekata socijalne i zdravstvene zaštite socijalno ugroženih i bolesnih osoba. Kako bi ostvarila ciljeve osnivanja navedene u članku 8. Statuta, PRAGMA će provoditi djelatnosti organiziranja i mobiliziranja zajednice, istraživanja, edukacije, evaluacije te zagovaranja. Upravljanje Udrugom povjereno je Predsjedniku te Upravnom odboru koji se sastoji od 3 člana.

Vizija: Pragma teži ostvarivanju društva socijalne pravde i jednakih šansi u kojem pojedinci, obitelji i zajednice suradnički djeluju.

Misija: Osnaživanjem, pružanjem integriranih socijalnih usluga, edukacijama, zagovaranjima i istraživanjima promicati, razvijati i unaprjeđivati socijalnu zaštitu građana i uspostavljati suradnju s organizacijama kako bi postale dostupnije i bolje odgovarale zahtjevima građana.

Strateški ciljevi Pragme

Udruga je strateški orijentirana na četiri područja: evaluacije, istraživanja, edukacije i zagovaranje.

Strateški ciljevi Pragme od 2013. do 2016. godine su:

1. Zagovarati pristup socijalnim pravima i integraciju socijalnih usluga:

• Unaprijediti kvalitetu stanovanja u Hrvatskoj,
  • Razvijati socijalno  poduzetništvo u rješavanju problema socijalno osjetljivih skupina i lokalne zajednice,
  • Promicati zdrave stilove života i pozitivan razvoj:
    (a) Promicati pravo na obrazovanje i cjeloživotno učenje – poticati zadržavanje mladih u sustavu obrazovanja;
    (b) Unaprijediti znanja i vještine djece i mladih u području prevencije ovisnosti;