Razvoj socijalnih usluga i socijalne skrbi u Zadru i Zadarskoj županiji

OCZD 15-5-2013

U Zadru je 14. svibnja 2013. g. predsjednik Pragme Nedjeljko Marković, povodom Međunarodnog dana obitelji, sudjelovao u raspravi o umrežavanju i suradnji udruga i ustanova kod pružanja socijalnih usluga na području Zadarske županije, osobito za osobe s intelektualnim teškoćama putem organizacija civilnog društva. Na sastanku su sudionici informirani o Trećem hrvatskom simpoziju o ranoj intervenciji u djetinjstvu s temom “Tim oko obitelji: zabluda ili stvarnost?” koji će se održati u Zadru od 26. do 28. rujna 2013. godine. Na sam Dan obitelji – 15. svibnja, u organizaciji Obiteljskog centra Zadarske županije i Doma sv. Frane, održan je stručni skup s temom: “Aktivno starenje i međugeneracijska solidarnost”, a na kojem je Nedjeljko Marković održao izlaganje: “Razvoj socijalnih usluga u RH i regionalne razlike – skrb o starijima kao strateško pitanje”.

U izlaganju je istaknuo kako skrb o starijima zahtijeva veći stručni i politički angažman kako bi se pravovremeno utjecalo na demografska kretanja i probleme s kojima se starije osobe suočavaju u Hrvatskoj. Istaknuo je i primjer lokalnih politika, npr. Grada Zagreba, gdje se nedostatak nacionalnih politika uspješno nadomiješta lokalnom politikom za starije.

Više o skupu: Hrvatski radio Zadar, VOX tv, E-zadar, Zadar danas, Znet.
OCZD 15-5-2013