Intenziviranje rada Hrvatske mreže za suradnju na Euro-Mediteranu

ZAKLADA ANNA LINDH 26 i 27 6-2013

U organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, nacionalnog koordinatora Zaklade Anna Lindh, u Zadru je 26. i 27. lipnja 2013. g. održan godišnji sastanak Hrvatske mreže za suradnju na Euro-Mediteranu u prostorima IMPACT – Europskog centra za međusektorsku suradnju. Na sastanku je sudjelovalo petnaestak predstavnika organizacija civilnog društva, među kojima i predstavnica Pragme.
Sudionicima su predstavljena postignuća Hrvatske mreže za suradnju na Euro-Mediteranu u proteklom razdoblju; predstavljen je prvi projekt iz hrvatske financiran sredstvima Zaklade Anna Lindh; održana je rasprava u smjeru poboljšanja koordinacije i suradnje unutar Hrvatske mreže, dok je predstavnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Nives Malenica – ujedno i koordinatorica za Uniju za Mediteran – govorila o aktivnostima Unije za Mediteran i Upravnog odbora Zaklade Anna Lindh.
ZAKLADA ANNA LINDH 26 i 27 6-2013euromedalex logo

Zaklada Anna Lindh okuplja 43 nacionalne mreže organizacija civilnog društva i javnih ustanova, radi promicanja dijaloga, znanja i različitosti među kulturama euro-mediteranske regije, zaštite ljudskih prava i osnovnih sloboda. Hrvatska mreža za suradnju na Euro-Mediteranu osnovana je 2009. godine kao nacionalna mreža koja okuplja ukupno 117 članica.

Udruga Pragma je Mreži pristupila 2010. godine, a u travnju 2013. godine predstavnica Pragme je prisustvovala Forumu Zaklade Anna Lindh održanom u Marseilleu, drugom takvom najvećem okupljanju organizacija-članica na kojem se promovira suradnja zemalja mediteranske regije, a osobito Sjevernog i Južnog Mediterana, na kojem se razmjenjuju znanja, iskustva i primjeri dobre prakse – projekti u području kulture, odgoja, obrazovanja, zaštite ljudskih prava i sloboda, nenasilja i uspostave mira te razvoja civilnog društva.